Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Hoe vaak was jij je?

Waar men vroeger vaker in bad ging om zich te wassen, is tegenwoordig juist de douche dé plek om je te wassen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1800 Engelsen. Wellicht heeft het te maken met een meer gehaaste levensstijl. Er is minder tijd om te wachten tot het bad gevuld is en je daar vervolgens te wassen. Het onderzoek toont overigens ook aan dat áls men in bad gaat, dit een bewuste keuze is om eens lekker te ontspannen en te genieten.

Het doucheritueel is voor velen inmiddels een dagelijkse praktijk geworden. Zo’n 75% van de onderzochte mensen neemt iedere dag een douche. En maar liefst 30% geeft aan vaker dan eens per dag te douchen. En hoewel dat lekker is en zuiver lijkt, kán het ook negatieve gevolgen hebben.

Het nemen van een douche verbruikt weliswaar minder water dan een bad, maar de toenemende frequentie kan betekenen dat het verbruik van water en energie toch toeneemt. Het is dan ook aan te raden waterbesparende oplossingen in te zetten.

Wat jouw badkamerritueel ook is, je geniet er natuurlijk het meeste van met een comfortabel ligbad of design douchewand van Get Wet by Sealskin!

Bron: Daily Mail


print email