Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Onthaasten in andere landen

Ritueel

Na een stressvolle dag thuiskomen gaat in Frankrijk gepaard met een 'petit aperitif'. Een vast ritueel waarbij een glaasje wijn gedronken wordt samen met een klein hapje. Pas daarna kan het koken beginnen.

Wijn staat bekend als ontspannend middel, maar de echte kracht zit in het ritueel zelf. Een vast gebruik dat je brein het signaal geeft dat je de chaos van het werk hebt ingeruild voor het comfort van je thuis. We noemen dat ook wel 'even onthaasten'.

Warme douche

De Russen gaan voor de 'banya', een hete sauna die stress letterlijk doet wegsmelten. Sealskin biedt hiervoor heerlijke wellness douches met stoombad als optie. Maar, uiteraard heeft niet iedereen een stoombad binnen handbereik. Neem daarom een lekker warme douche. Enkele minuutjes volstaan om de spanning weg te spoelen.

Uit onderzoek aan de universiteit van Yale blijkt dat de warmte die je hierdoor krijgt een reactie uitlokt in brein en lichaam die je stemming bevordert. Let wel: 10 minuutjes heet water is de grens als je een uitgedroogde huid wil vermijden.

Terug naar nieuws >>


print email